Arjen tavoitteita

Nyt kun arki alkaa rullaamaan ja pääsee vihdoin takaisin arki rytmiin. Oli super ihana loma, ihania hetkiä, upeita juttuja, mielettömiä kokemuksia ja uusia ihmisiä. Viimeiset lomaviikot kuitenkin odotin jo innolla, että koulu alkais ja peruskoulun viimeinen vuosi starttais. Enodottanut kuitenkaan itsessään koulua, läksyjä, pänttäystä ja sen sellaista. Odotin aikataulua, arkea, rytmiä ja rutiinia. Tykkään elää suunnitelmissa ja tasaisessa arjessa, rakastan aikatauluja, olen heikko hetkessä eläjä. Ihanaa, arki.

Yks päivä aloin miettimään, mitä voisin tehdä toisin, jotta tulevana kouluvuonna olisi parempi fiilis ja stressittömämpi olo. Tein ”tavoite listan”, listan jonka kohtia pyrin toteuttamaan. Se lista menee näin:

-Napostele vähemmän, myönnetään, myönnetään, olen varsinkin stressaantuneena kova mimmi napostelemaan ja jos vietän aikaa kotona alakerrassa, keittiön ympärillä napostelen herkästi. Naposteleminen on yksi paheistani.
-Liiku enemmän, minä joka en käy missään ohjatussa liikuntaharrastuksessa ja joka tykkää hyvin harvasta liikuntalajista valitsee usein mielummin lankakerän, kutimet ja netflixin tms. tai kangaspakan, sakset ja ompelukoneen kuin hikipäässä urheilun.
-Käytä rahaa fiksummin, tää kohta tarkoittaa lähinnä shoppailua. Haluisin pyrkiä ostamaan vaatteita (ja meikkejä jne) vain kun oikeasti on tarve, haluisin myös panostaa laatuun ja kestävyyteen, tai tehdä itse. Voisin myös ostaa kankaita ja lankoja vasta kun tiedän, mitä niistä teen.
-Tee enemmän asioita oman hyvän fiiliksen eteen. Olen ihminen, joka tahtoo muille hyvän olon, tosi usein jätän itseni kakkossijalle ja laitan muut etusijalle. Voisin opetella ottamaan enemmän aikaa myös itselleni ja tehdä asioita, joista tykkään vain minun vuokseni. Tykkään neuloa sukkia, jossain vaiheessa teen sitäkin puoliväkisin ja vain muiden tähden, jotta toisilla ois hyvä mieli ja lämpimät varpaat.
-Toteuta unelmia/mene unelmia kohti, tähän ei lisättävää!
-Hengitä, pyri olemaan stressaamatta kaikesta, älä tee kärpäsestä härkästä, ota rennosti, kaikki järjestyy.
-Elä hetkessä, tää taito mun on joskus vaan opeteltava, joten miksen voisi aloittaa jo tänä vuonna.
-Vetkuttele vähemmän, toisinaan olen himputinmoinen vetkuttelija, asioita pitäis saada tehtyä ja aikaiseksi, mutta aina on muka muuta tehtävää. Esim. näissä asioissa vetkuttelen; kokeisiin lukeminen ja läksyt, suihkuun meneminen, lähteminen, asioiden sopiminen, siivoaminen jne.

Katsotaan, mitkä kohdat listasta kykenen edes jollain tasolla saavuttamaan…. Mukavaa alkanutta arkea jengi!

-Okuliina

 

Mainokset

Tekijä: okuliinacraft

Heips! Olen 16-v turkulainen tyttö. Blogiini kirjoitan käsitöistä, lifestylesta ja erinnäisistä aihepiireistä. Tykkään kirjoittaa, "craftata", somettaa ja hengailla erityisesti ystävieni kanssa. Musiikki, lankakerä ja kangaspakat käsityötarvikkeineen, nahkatakki, ripsiväri, kahvi, muoti ja läheiset ovat lemppari juttuja!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s