Toppi!

Heips!
Tuntuu etten oo pitkään aikaan mistään käsityö jutuista tänne kirjoitellut. Nyt kirjoitan! Ompelin jo välipäivinä tän topin. En vain ole saanut aikaiseksi kirjoittaa tästä enkä edes kuvata tätä. Idea tuli Zaran mustasta, vähän tämän tapaisesta topista, jota kerran sovitin muuta ei ollut sopivaa istuvaa kokoa. Lisäksi sellaisesta topista 19,95€ oli mun mielestäni aika kallis. Tottakai mulla oli kova polte välipäivinä pääsät ompelemaan uudella koneella joten ajattelin aloittaa tekemään tämän tyyppistä toppia.

Aloitin kaavan tekemisellä ja kunnon suunnittelulla. Lähdin katsomaan  mahdollisia kankaita topille, mutta tarkoitus ei ollut vielä ostaa mitään. Ostin kankaat toppiin kuitenkin.  4,10€. Puolet kankaista jäi vielä ylikin. Tulin kotiin ja aloin työstämään toppia. No tottakai kaavat sai jäädä lattialle lojumaan.  Materiaalit toppiin maksoi 5,10€, kangasta jäi. Eli oisko ollut järkevämpää ostaa Zarasta musta tämänkaltainen toppi, jonka yhdestä pitsikohdasta en kuitenkaan pitänyt vai ostaa kangasta ja nauhaa ja tehdä just sellanen toppi 30-45minuutissa kuin itse tahdon.

Aloitin siitä että mitoitin ja leikkasin kankaan. Seuraavaksi taitoin kankaan kaksinkertaiseksi ja huolittelin reunat siksakilla. Seuraavaksi ompelin taitteen. Huolittelun ja taitteen ompelun jälkeen ompelin kankaasta ”tuubin”, eli ompelin sen toisen sivun suoralla ompeleella, tästä tuli selkäsauma. Seuraavaksi ompelin kiinni nauhat olkaimiksi, ja se oli varmaan työn vaikein vaihe nauhan ohuuden vuoksi. Sitten vielä päätinkin tehdä työhön jotain ”spessua”, josta ei loppujen lopuksi edes tullut niin ”spessua”. Leikkasin u/v kaluksen eteen ja siihen ompelin muutamat nauhat vielä. Huomasin myös, että olkaimet oli vähän turhan löysät, joten en kuitenkaan lyhentänyt niitä vaan ompelin niiden ympärille ”lenksun” ylijääneestä nauhasta.

Lopputulos on omasta mielestäni kiva ja kehtaan käyttää toppia ihan julkisellakin paikalla. Tottakai topin ompeleet ois voinut tehdä esim. kaksoisneulalla tai piilottaa langat ja tehdä piiloaloitukset ja -lopetukset. Mutta ihan hyvä näinkin, vähän äkkisesti ommeltuna!

-Okuliina

Mainokset

Tekijä: okuliinacraft

Heips! Olen 15-v turkulainen tyttö. Blogiini kirjoitan käsitöistä, lifestylesta ja erinnäisistä aihepiireistä. Tykkään ulkoilla, kirjoittaa, "craftata", leipoa, somettaa ja hengailla erityisesti ystävieni kanssa. Musiikki, lankakerä ja kangaspakat käsityötarvikkeineen, nahkatakki, ripsiväri, kahvi, muoti ja läheiset ovat lemppari juttuja!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s