Käsityökoulu

Heips! Mulla alkaa huomenna joululoma! Syksy koulussa vierähti äkkiä. Nyt kyllä tosiaan jo iham loman tarpeessa… Tänään kirjoittelen käsityökoulusta.

Valmistuin nyt käsityökoulusta. Sain käsityön taiteenperusopetuksen todistuksen 500 käsityökoulu tunnista. Todistuksesta voi/on hyötyä tulevaisuudessa opisekelu- tai työpaikkoihin hakiessa. Oon käynyt kässäkoulussa 3.lk syksystä tähän 8.lk syksyyn asti, eli 5 vuotta. Kässäkoulu on Taito Varsinais-Suomen järjestämä, Turussa, Brinkkalan talossa, maanantaisin 17-19.30. 18.00 paikkeilla on välipala tauko n.5-10min. Lisäksi kässäkoulua järjestetään myös Laitilassa suunnilleen samalla tavalla. Jokaisella Taito yhdistyksellä on oma käsityökoulu. Ryhmässä meitä on kymmenisen tyttöä. Vuosien aikana meillä on paikka, aika ja ryhmä muuttuneet. Kässäkoulu ei oo ihan koulumaista opettelua, vaan saadaan ite vähän valita että mitä tehdään ja kuinka, opettaja opettaa usein yksityisesti. Yksityisopetusta saa tosi hyvin. Kässä perustuu taiteenperusopetuksen tekemään opetussuunnitelmaan. Opetussuunnitelma koostuu erilaisista opintokokonaisuuksista. Jokaisena vuotena meillä on ollut teema vuodelle, jonka pohjalta ollaan tehty töitä. Kässän kaksi opettajaa Sirpa ja Elina on molemmat mukavia,  myös tytöt on tosi kivoja ja meillä on maanantaisin usein kovat juoruilut. On tosi helpottavaa ja ihanaa kun kässä nyt loppuu, mutta samalla se on tosi haikeeta ja surullistakin. Ollaan käytetty tosi paljon kaikkia eri tekniikoita ja opeteltu paljon muutakin kuin perus ompelua, neulomista ja virkkaamista, kässässä on paljon kangaspuita, joten ollaan saatu myös kutoa ja oppia kangaspuista paljon. Ollaan tehty isompia ja pienempiä töitä. Opituista taidoista oon hyötynyt paljon, opin täällä virkkaamaan lapaset 2011 syksyllä ja sen jälkeen oon virkannut monet monet lapaset, taitoa hyödyntäen ja soveltaen. Täällä opin myös ompelukoneiden käytön, kankaanpainnan, neulomisen ja vaikka mitä. Suosittelen kässäkoulua lämpimästi. Vuosimaksu on 125e ja lisäksi materiaalimaksut. Materiaalimaksut ei oo överit, koska pyrimme käyttämään mahdollisimman paljon kierrätysmateriaaleja ja mahdollisimman halpoja asioita. Ollaan tehty vaate-, sisustus-, koriste- ja käyttötöitä. Materiaaleja on käytetty monipuolisesti, suunnittelua ollaan opeteltu ja ideoiden toteuttamista. Mä olen vuosien varrella tehnyt lapaset, esiliinan, laukkuja, valotuskaavion, naamarin, saippuoita, valaisimia, mattoja, tyynyjä, kulhoja, mosaiikkitöitä, koristeita, koruja, rummun, huivin, kransseja, kellon, tiskirättejä ja tauluja. Mä löysin tieni kässäkouluun tän yhdistyksen järjestämän kesä käsillä-käsityökurssin kautta, jonka mun kaveri oli löytänyt ja mentiin sinne yhdessä, siellä kuulin kässä koulusta ja aloitin tän ja lopetin kuviskoulun. Nyt mulla loppuu kässäkoulu. Kiitos näistä ihanista ja opettavaisista vuosista kässäkoulussa.

-Okuliina

Mainokset

Tekijä: okuliinacraft

Heips! Olen 15-v turkulainen tyttö. Blogiini kirjoitan käsitöistä, lifestylesta ja erinnäisistä aihepiireistä. Tykkään ulkoilla, kirjoittaa, "craftata", leipoa, somettaa ja hengailla erityisesti ystävieni kanssa. Musiikki, lankakerä ja kangaspakat käsityötarvikkeineen, nahkatakki, ripsiväri, kahvi, muoti ja läheiset ovat lemppari juttuja!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s