Idea vai ohje?

Heips! Välillä taas vaan kirjoittelua, ei siis uusia töitä esittelyssä tällä kertaa. Ajattelin kirjoitella tähän mielipiteitäni käsityökirjoista ja -lehdistä, sekä mihin käytän niitä. Tämä postaus ei ole kuitenkaan kirjavinkkaus, vaikka kirjoista kyse onkin.

Itselläni on seitsemän käsityökirjaa ja lisäksi minulle tulee Suuri Käsityö -lehti. En tykkää ohjeista ja usein kaikkine lyhenteineen minun voi olla hankala ymmärtää ja hahmottaa ohje, vaikka tietäisinkin lyhenteiden merkityksen. Kirjoista ja lehdistä haen usein ideoita ja vinkkejä ja joitain pieniä ohjeita, kuinka työn jokin osio tehdään. Alle kirjoitan joistain omistamistani kirjoista.

IMG_4982

Molla Millsin Virkkuri kirja on ihana ja sieltä olen muutamia töitä tehnyt. Visuaalisesti hieno kirja! Virkkuri opettaa hyvin jos haluaa oppia. Virkkurista olen mm. opetellut pylvään ja puolipylvään. Selailen kirjaa usein. Virkkuri sisältää kivoja töitä paljon ja niihin kun halutessaan lisää oman idean tulee hieno työ. Onko Virkkuri ohje- vai ideakirja? Virkkurissa on selkeät ja helpot ohjeet, joissa lisäksi työvaiheista kuvat, joten toisaalta ohjekirja, mutta kuvista saa tosi hyviä ideoita, joten Virkkuri on oje- ja ideakirja omasta mielestäni.

IMG_4986

Lise Nymarkin Hauskat Nukenvaatteet on luova ja hieno kirja. Ohjeet on varmaan oikein ja hyviä, mutta ne on tiivistetty ja lyhennetty niin paljon, etten ole ohjeiden mukaan tehnyt kirjasta yhtikäs mitään. Ideoita olen  napannut kirjasta. Kuvat ja vaatteet kirjassa ovat ihania. Toivottavasti joskus malttaisin keskittyä lukemaan kirjan ohjeita ja tekemään jotain niiden mukaan… Onko Hauskat Nukenvaatteet ohje- vai ideakirja? Kirja on minulle ideakirja, mutta sisältää hyviä ohjeita niille, jotka jaksavat toimia ohjeiden mukaan.

FullSizeRender

Ritva Tuomen ja Susanna Uusitalon Matto x 30 on idearikas ja yksinkertainen kirja. Kirjassa on 30 maton ohje. Tämän kirjan ohjeet on helppoja ja kuvia on paljon. Idearikas kirja mattojen tekoon. Kirjasta olen ottanut paljon ideoita ja ohjeitakin olen lukenut. Osa matoista ovat mahdollisia kierrättämällä, osa ovat halpoja tehdä ja joidenkin budjetti voi nousta pilviin, riippuen matosta. Onko Matto x 30 ohje- vai ideakirja? Matto x 30 on ohje- että idea kirja. Ideoita saa kirjasta paljon.

FullSizeRender

Suuri Käsityö lehti on iso ja mahtava lehti. Ehdottomasti lempparini käsityölehdistä. Jokaisessa lehdessä on paljon töitä. Ideoita saa paljon. Kaava-arkki ja ohjesivut ovat kuitenkin tiivistetty inhottavan pieniksi. Lehdessä on paljon ompelutöitä, ja joskuskus toivoisin sieltä löytyvän enemmän käsitöitä ompelun ulkopuolelta ja vähän pienempi projektisia töitä, onhan kyseessä kuitenkin suuri käsityö, eikä suuri ompelu. Neule ohjeita on paljon, mutta niitäkin voisi olla laajemmin kuin villapaitoja tms. Suuri Käsityö on enemmän ohje- kuin idealehti.

FullSizeRender

Kuten yllä olevista kappaleista huomasi, en lue ohjeita kunnolla, saatan poiketa niistä enkä pidä ohjeista. Käsityökirjat ovat silti ihania, kuvien ja ideoiden takia. Esimerkiksi muutama vuosi sitten kesällä virkkasin paljon amigurumeja. Googletin netistä amigurumi ja menin kuvahakuun, kuvaa katsoen tein samanlaisen amigurumin, en käyttänyt ohjetta yhteenkään. Vapaa-ajallani käsitöitä tekiessä en lähes ikinä käytä ohjetta. Opin kuvista ja opettelen itse. Joskus opin kantapään kautta, toisinaan heti.

Kaikilla oma tyyli ja tapa tää on mun ohje tyyli, vaikka muut ei mua ymmärtäis voi voi he voivat tehdä oman tyylinsä itselleen!

-Okuliina

 

 

Mainokset

Tekijä: okuliinacraft

Heips! Olen 15-v turkulainen tyttö. Blogiini kirjoitan käsitöistä, lifestylesta ja erinnäisistä aihepiireistä. Tykkään ulkoilla, kirjoittaa, "craftata", leipoa, somettaa ja hengailla erityisesti ystävieni kanssa. Musiikki, lankakerä ja kangaspakat käsityötarvikkeineen, nahkatakki, ripsiväri, kahvi, muoti ja läheiset ovat lemppari juttuja!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s