1 kaava 3 työtä

Heips!
Nämä työt olen tehnyt jo huhtikuun lopulla ja toukokuun alussa, mutta en oo vielä ehtinyt kirjoittaa niistä. Tein molemmille isoäideilleni äitienpäivälahjan samasta kaavasta, josta tein jo aiemmin keväällä mekon itselleni kässätunneilla. Toiseen työhön lyhensin ja suurensin kaavaa ja toiseen pidensin ja suurensin. Molemmista töistä tuli samankokoiset.

Toppi
Äidinäidille tein äitienpäivälahjaksi topin. Kankaan ostn Eurokankaasta. Suunnitelma oli yksinkertainen, toppi. Kangasta on vaikea kuvailla, joten kankaan näette alla olevasta kuvasta. Ompelin topin ompelukoneella, multa ei meinaan saumuria kotoa löydy. Ensin huolittelin reunat, jonka jälkeen kiinnitin kappaleet olkapäistä suorallaompeleella ja sitten ompelin kiinni kyljistä. Lopuksi ompelin taitteet. Työn vaikein osuus oli kankaan valinta, mulla kesti Eurokankaassa ikuisuus! Kaavaa oli helppo muokata ja työ oli helppo ommella, koska olin tehnyt lähes saman jo aiemmin, tosin tämän työn kangasta oli helpompi työstää kuin trikookangasta, josta olin aiemmin ommellut mekon (Mun mekko, käy lukemassa). Lahjan saanut oli tyytyväinen työhön ja toppi istui hyvin.

FullSizeRender

Mekko
Isänäidille tein mekon. Harmaa kangas oli mukavan pehmeä ja helppo työstettävä.Suunnitelma oli tehdä basic-mekko, oman mekkoni kaavasta hieman suurentamalla ja pidentämällä. Kokoamisjärjestys oli seuraavanlainen: 1)leikkasin kappaleet 2)huolittelin reunat siksakilla 3)ompelin olkasaumat yhteen 4) ompelin kyljet kiinni 5) ompelin helman taitteen 6) ompelin kädentiet 7) viimeisenä tein pääntien. Mekolle kaveriksi virkkasin kaksi rintakorua. Tein mekon nopeasti ja helposti, ilman ongelmia. Mekkoon oltiin tyytyväisiä, sekä minä että muutkin. En ole nähnyt mekkoa fammun yllä, mutta kuulemma istuu hyvin.

IMG_3076

Kortit
Tein toki myös äitienpäiväkortit! Toisen olin tehnyt koulussa kässätunneilla, konekirjonnalla. Konekirjonta oli tekniikka, josta pidin yllättävän paljon, se oli kätevää, helppoa ja kivaa. Toinen kortti oli jo aiemmin tehty, mutta jäänyt käyttämättä, niinpä se pääsi nyt äitienpäiväkortiksi.

IMG_3078IMG_3077

 

Mainokset

Tekijä: okuliinacraft

Heips! Olen 15-v turkulainen tyttö. Blogiini kirjoitan käsitöistä, lifestylesta ja erinnäisistä aihepiireistä. Tykkään ulkoilla, kirjoittaa, "craftata", leipoa, somettaa ja hengailla erityisesti ystävieni kanssa. Musiikki, lankakerä ja kangaspakat käsityötarvikkeineen, nahkatakki, ripsiväri, kahvi, muoti ja läheiset ovat lemppari juttuja!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s