Okuliina Q&A

Laitoin instagramiin (käyttäjällä okuliinacraft) ja Facebookiin pyynnön teille lukijat. Pyysin teitä laittamaan kommenttikenttään kysymyksiä liittyen käsitöihin. Kiitos kysymyksistänne! Tähän postaukseen kokosin kysymykset ja nyt vastaan niihin.

Q: Mikä on sun kässä numero? A: 9

Q:Mistä käsityötekniikoista pidät eniten? A: Virkkaamisesta, neulomisesta ja ns. diy (do it yourself, eli tuunaus tyyppisistä) jutuista

Q:Kuinka monta sukkaa olet neulonut? A: Kaksi paria, eli neljä sukkaa. Tällä hetkellä mulla on nuken villasukat kesken, toinen on valmis. Yhteensä olen neulonut siis 5 sukkaa,

Q: Tykkäätkö tehdä rannekoruja? A: Kaikki korutyöt on ihan jees.

Q: Mistä ostat materiaalit? A: Kierrättämällä, presentosta, eurokankaasta, jättirätistä, lankamaailmasta, prismasta mistä milloinkin työstä riippuen

Q: Mistä ideat tulevat? A: Kuvista, kirjoista, lehdistä, ihmisiltä ja ihmisistä, blogeista, kaupoista ja kyllä, myös mainoksistakin.

Q:Oletko tehnyt amigurumeja? A: Olen. Instagramissa on niistä kuvia.

Q: Mitä kässä kirjoja suosittelisit? A: Esim. Virkkuri kirjat on ihania. Kannatan kirjoja selkeillä ohjeilla, hyvillä ideoilla, tarkoilla kuvilla ja jotka ovat visuaalisesti hyvännäköisiä. Tietty tarve ja hintakin ratkaisevat.

Q: Missä teet käsitöitä? A: Kotona, kässäkoulussa (tästä myöhemmin lisää), pihalla, matkoilla, vaikka missä.

Q: Milloin teet käsitöitä? A: Jos mulla on tylsää, joskus jos suututtaa, välillä jos katon telkkaria. Aina kun siltä tuntuu.

Q:Opetteletko usein mitään uutta? A: Omatoimisesti itse kotona olen melko laiska opettelemaan mitään uutta. Koulussa tai ohjaajan/opettajan johdolla, muiden innostamana ja avulla tykkään aina oppia uutta. Haaste on kivaa.

Q:Milloin teit ensimmäisen vaatteen? A:Viidennellä luokalla koulussa ompelin fleece-hupparin. Ennen sitä olin virkannut ainakin yhdet lapaset 9-vuotiaana.

Q:Mikä on epäonnistunein käsityösi? A: Ööö, niitä on monta, toisaalta ei yhtäkään. Suunnitelma muuttuu aina jos se ei toimi, joten asioista tulee erilaisia. Epäonnistunein työ kuitenkin on varmaan nuken housut, jotka tein muutama vuosi sitten tai ne pääsiäismunat ilmapallon päälle langasta ja liimasta, lopulta nekin kuitenkin onnistuivat kun ymmärsin pointin.

Q: Millaisia tavoitteita asetat itsellesi? A: Riippuu aina työstä. Tietysti sen on oltava kuitenkin nätti ja hyödyllinen.

Q: Käytkö missään kerhossa tms? A: Käyn taito järjestön taito käsityökoulussa.

Q: Onko sulla ikuisesti keskeneräisiä käsitöitä? A: En kerro. Ehkä…

Q: Aloitanko joskus käsityön tietämättä mitä aion tehdä? A: Yep, aloitan. Varsinkin jos mun tarvitsee miettiä jotain enkä pysty keskittymään, silloin alan usein virkkaamaan tai neuvomaan.

Q: Teetkö ”tiimi käsitöitä”? (Tiimikäsityö= käsityö joka tehdään yhdessä, toinen tekee osan ja toinen osan) A: Kyllä.

 

Lisää uusia kysymyksiä saa laittaa kommentteihin tai instagramiin.

-Okuliina.

Mainokset

Tekijä: okuliinacraft

Heips! Olen 15-v turkulainen tyttö. Blogiini kirjoitan käsitöistä, lifestylesta ja erinnäisistä aihepiireistä. Tykkään ulkoilla, kirjoittaa, "craftata", leipoa, somettaa ja hengailla erityisesti ystävieni kanssa. Musiikki, lankakerä ja kangaspakat käsityötarvikkeineen, nahkatakki, ripsiväri, kahvi, muoti ja läheiset ovat lemppari juttuja!

2 vastausta artikkeliin “Okuliina Q&A”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s