Essumekko ja Vaippapöksyt

Perheen lähdettyä ulos ja kässä himon iskettyä, päätin vallata alakerran pöydän ja tehdä nukelle uuden asun. Hain tarvikkeet alakertaan ja laitoin musiikin soimaan. Hetken mietin mitä teen ja sitten piirsin kaavat ja ompelin. Kaavat tein toisista nukenvaatteista, vähän suurentamalla. Nuken vaatteet ovat vähän isommat kuin esim. tavallisen Baby Bornin. Oli kivaa ommella kotona pitkästä aikaa ihan omassa rauhassa. Molemmat, sekä essumekon että vaippapöksyt voisi tehdä kahdesta eri kuvioisesta kankaasta, jolloin vuori on erilainen ja vaatteen saisi käännettyä eriväriseksi tai sitten niinkuin minä, samasta kankaasta kaikki osat.

Työ: Essumekko ja vaippapöksyt nukelle, Tekniikka: ompelu, Vaikeustaso 1-5: 2-3 kaavojen piirtäminen teki työstä vaikeampaa, Materiaalit: Sakset, nuppineuloja, kynä, kaavat, ompelukone ja -lankaa, kangasta

Ompele näin: ESSUMEKKO Leikkaa kaksi essumekon osaa kankaasta. Neulaa nuppineuloilla kankaan oikeat puolet vastakkain. Ompele osat yhteen siksakilla, muista jättää kääntöaukko. Käännä työ ja silitä sen saumat teräviksi. Ompele suoralla ompeleella työnympäri ja samalla kääntöaukko. Ompele olkaimet takaata ristiin kiinni. ESSUMEKON RUUSUKE Leikkaa kankaasta kolme puoliympyrää. rullaa jokainen osa ja taita keskeltä kahtia, ompele keskeltä, jotta rulla ei aukea. Ompele lopuksi kaikki kolme rullaa yhteen ja kiinnitä ruusuke mekkoon. VAIPPAPÖKSYT Ompele vaippapöksyt vaippapöksyn kaavasta samalla tavalla, kuin essumekko. Olkainten sijaan ompele vaipan ”tarra kohdat” kiinni.

 

imageimageimage

-Okuliina

Mainokset

Tekijä: okuliinacraft

Heips! Olen 16-v turkulainen tyttö. Blogiini kirjoitan käsitöistä, lifestylesta ja erinnäisistä aihepiireistä. Tykkään kirjoittaa, "craftata", somettaa ja hengailla erityisesti ystävieni kanssa. Musiikki, lankakerä ja kangaspakat käsityötarvikkeineen, nahkatakki, ripsiväri, kahvi, muoti ja läheiset ovat lemppari juttuja!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s