Matotehdas

 

Pelattiin dominoa. Kortin kuvassa oli mato, ja 4-vuotias veljeni totesi, että mä haluan nyt sen madon, koska madot on kivoja”. Kuunneltiin sit mato laulua ja kysyin onko Vilholla omaa matoa. Omaa matoa ei ollu, ja mä olin just saanu uutta lankaa pääsiäislahjaksi (kiitos jälleen ukki ja fammu!) eli siis tein Vilholle pika pikaa madon. Siitä innostuttiin niin, että päädyttiin tekemään yhdessä matoja. Haettiin mun jemmoista lankoja ja sit oli mato tehdas jo pystyssä. Pian puuhasteluun tuli myös loput veljetkin mukaan. Oli ihanaa puuhastella matoja yhdessä.

Pienten lasten kanssa on välillä tosi kiva askarrella ja puuhailla, ainoastaan mielikuvitus on silloin rajana ja tänäänkin nää 3 pikkuveljeä mukana puuhasteluissa inspiroi tosi paljon. Yllätyin paljon kuinka taitavasti osattiin leikata lankaa ja huopaa ääriviivoja pitkin. Pojatkin tais tykätä askarrella matoja mun kanssa. Toisin sanoen laatuaikaa.

Madot me tehtiin erilaisista langoista joita löyty. Tekniikka oli helppo ja 4-vuotiaskin  oppi sen äkkiä. Tää tekniikka oli siis nyörit. Perus nyörejä tehtiin eri värisistä ja pituisista langoista. Toinen oli langan toisessa päässä ja toinen toisessa. Lankaa pyöritettiin eri suuntiin, toinen vasta- ja toinen myötäpäivään. Kun lankaa oli riittävästi pyöritetty, se taitettiin kahtia ja suoristettiin, toiseen päähän tehtiin hevosenhäntäsolmu ja mato oli valmis. Nopeeta ja kivaa, lisäks tää tekniikka on tosi monikäyttöinen. Toiset madot me leikattiin valkoisesta huovasta, jota oli jääny joskus jostain työstä yli. Piirsin ääriviivat tussilla ja Vilho leikkas. Ensimmäinen mato, jonka mä tein on matonkuteesta normaalisti vaan sormivirkattu.

image
Mato josta kaikki lähti. Tekniikka mulla siinä oli sormivirkkaus
image
Madot tehtiin nopeella ja helpolla tekniikalla, jonka 4-vuotiaskin Vilhokin oppi äkkiä. Keskittyminen oli mieltöntä!
image
Lankoja haettiin varastosta sylikaupalla
image
Meijän yhdessä tehty mato saalis
Mainokset

Tekijä: okuliinacraft

Heips! Olen 15-v turkulainen tyttö. Blogiini kirjoitan käsitöistä, lifestylesta ja erinnäisistä aihepiireistä. Tykkään ulkoilla, kirjoittaa, "craftata", leipoa, somettaa ja hengailla erityisesti ystävieni kanssa. Musiikki, lankakerä ja kangaspakat käsityötarvikkeineen, nahkatakki, ripsiväri, kahvi, muoti ja läheiset ovat lemppari juttuja!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s