Suunniteltu on puoliksi tehty

image

image
Suunnitelma joka toteutus vaiheessa muuttui paljonkin
image
Kuinka mä yleensä suunnittelen postaukseni tänne

Jokaisella on omat toimintatyylit, tekniikat ja tavat myös suunnitelussa. Joitain asioita suunnittelee toisin kuin muita. Tää postaus kertoo mun tavoista suunnitella ja mun suunnitelmista. Oikeeta tai väärää tapaa suunnitella töitä ei ole!

image
Alkuperäinen luonnos bilsan vihkoon

Välillä aloitan suunnittelusta. Joskus taas jätän sen kokonaan väliin. Silloin tällöin teen hyvin tarkan yksityiskohtaisen suunnitelman. On myös käynyt niin, että teen suunnitelman, mutta toteutus jää ikuiseksi aikeeksi. Useimmiten teen jonkinlaisen suunnitelman. Riippuen työstä ja omasta mielestäni sillä hetkellä, suunnitelma voi olla toisella kertaa hyvinkin toisenlainen kuin edellisellä. Toisaalta pidän lujasti kiinni suunnitelmastani, välillä taas tekee mieli repiä suunnitelma ja tehdä ihan toisin. Itse annan aina töiden muuttua matkan varrella. Suunnitelma on suunnitelma, ei sopimus tai lupaus. Se on asia, joka kannattaa pitää mielessä.

Omiin suunnitelmiini aina kirjoitan: mitä, miten, mistä ja kenelle teen, budjetti työlle ja mitat  työtä varten. Välillä kirjoitan ohjeet kuinka aion toteuttaa sen. Harvoin asetan aikataulua työlle. En ikinä kirjoita sitä millainen työn tulisi olla täysin valmiina, mielessä mulla on usein siitä hahmotus, mutta materiaalin puutteet, oma jaksaminen, kiire (huono syy kaikelle), komplikaatiot ja muut sivu seikat usein saa lopputuloksen muuttumaan.

Jos opin jotain, josta on hyötyä jatkossa paljon ja helpottaa tekemistä kirjoitan sen ylös. Jos mokasin pahasti ja opin mitä ei missään tapauksessa ikinä tule tehdä uudelleen kirjoitan myös sen ylös.

Mulla on oma kässä vihko jonne mä mm. suunnittelen työni. Tulevan käsityön suunnittelen, koska se auttaa helpottamaan budjetointia, materiaalimenekkiä ja silloin työlle on ehkä jokin tavoitekin. Suunnitelman teen silloin kun siltä tuntuu, kotona tai muualla. Jos mulla on suunnitelma se myös lukee jossakin, tietokoneella, paperilla, vihossa, koulukirjan alareunassa, puhelimella, kädessä melkein missä vaan mihin voi kirjoittaa. Mun suunnitelmat on jokainen erilaisia, välillä siistejä ja huolellisia ja sit joskus sen totaalinen vastakohta. Suunnitelmani toteutan kun on aikaa ja motivaatiota sopivasti. Käsityön toteutan sille sopivassa paikassa. Suunnitelma muuttuu jos tulee hankaluuksia tai en ookkaan siihen täysin tyytyväinen.

 

Laitoin tällä viikolla instagramiin, että kysykää multa mitä vain kässään liittyviä kysymyksiä ja kerään niistä tänne postauksen.  Kiitos jo tulleista kysymyksistä, mutta lisää saa vielä laittaa mieluusti! Esimerkiksi kommentteihin voi kysyä tai ihan mitä vaan kautta.

-Okuliina

 

 

Mainokset

Tekijä: okuliinacraft

Heips! Olen 16-v turkulainen tyttö. Blogiini kirjoitan käsitöistä, lifestylesta ja erinnäisistä aihepiireistä. Tykkään kirjoittaa, "craftata", somettaa ja hengailla erityisesti ystävieni kanssa. Musiikki, lankakerä ja kangaspakat käsityötarvikkeineen, nahkatakki, ripsiväri, kahvi, muoti ja läheiset ovat lemppari juttuja!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s