5kg tyynyjä

Vaihtelu virkistää aina! Hiihtoloman aikana huoneeni sai uuden ilmeen. Uutena jo jonkin aikaa haaveilemani tyynynurkka eri kokoisista tyynyistä ja erilaisista tyynyistä. Muutama viikko sitten sain n. 5kg trikoomatonkudetta, kiitos fammulle ja kuteen selvittämisestä Ellalle. Kuteet pääsivät nyt käyttöön päättäessäni virkata niistä tyynyjä. Viikon aikana sain viisi tyynyä virkattua, vielä olisi muutama jäljellä.

Tyynyt tein siis virkaten. Virkkaus on yksi vahvimmista osaamis-alueistani kässässä, jo pitkään olen virkannut, sen lisäksi se on yksi lemppari tekniikoistani. Tyynyt oli helppo ja yksinkertainen virkata. Työhön toi kuitenkin haastetta mitoittaminen. Aloittaessa kun silmukka ketju oli tyynyn mittainen se kuitenkin leveni myöhemmin kiinteääsilmukkaa virkatessa (ks), jolloin työstä tuli vähän liian iso tyynylle. Jos taas jätti sen lyhyemmäksi siitä tuli silloinkin helposti levenevä. Työssä oli siis tärkeää oikeanlainen virkkausrytmi. Tyynyt on kiva pitää yksinkertaisina ilman sen ihmeellisimpiä tuunauksia tms, mutta kivoja väripilkkuja tai yksityiskohtia tyynyihin tein virkkaamalla eri suuntaisesti (kelta-lila tyyny), vaihtelemalla väriä tai tekemällä lopuksi rusetteja (vihreä tyyny), myös taitteita tein työn levenemisen aiheuttamana (lila tyyny). Kun työssä pääsi vauhtiin ei meinannut pystyä lopettamaan, virkkaaminen vie aina mennessään.

Tyynyt jotka tein ovat lähinnä sisustus tarkoitukseen ja  esim. lattialla lojumiseen. Matonkuteesta tehdyt tyynyt ovat nopeita tehdä ja niistä tulee mukavan jämäkät. Virkkaaminen on rentouttavaa. Monet voisivat tykätä tyynystä lahjana. Edes hinta ei ole ongelma tässä työssä, valmiita tyynyjä saa halvalla esim. ikeasta tai itse ostin H&M homesta, kude saattaa maksaa melko paljonkin riippuen sen menekistä, jos on reipas voisi kuteet tehdä itse ja tekisi räsytyynyjä vanhoista vaatteista tai lakanoista, silloin pääsisi halvemmalla ja saisi vanhat rääsyt kierrätettyä.

Virkattu tyyny:  vaikeustaso1-5- 1-2 riippuen tyynystä. Työ sopii aloittelijoille, mutta myös jo vanhoille konkareille. Materiaalit- kudetta, tyyny, virkkuukoukku, sakset. Ohje-virkkaa ketjusilmukka (kjs) ketju, joka on 3-5cm tyynyä lyhyempi (työ levenee helposti myöhemmin). Virkkaa kiinteääsilmukkaa (ks) kunnes tyyny on virkkauksen kokoinen. Virkkaa tyyny kiinni. Lopuksi halutessasi tuunaa ja koristele tyyny haluamallasi tavalla. imageimage2016-02-24 14.26.27image

Ylimmäisessä kuvassa kokonaisuus tyynynurkasta. Loput kolme ovat omat lempparini.

-Okuliina

p.s . Kiitos ensimmäisen postauksen lukijoille! Yllätyin teidän paljoutta. Yritetään yhdessä saada tälle vielä useampi lukija, joten jakakaa blogiani ja muuta mukavaa. Ennen kaikkea tehkää kässää!

Mainokset

Tekijä: okuliinacraft

Heips! Olen 15-v turkulainen tyttö. Blogiini kirjoitan käsitöistä, lifestylesta ja erinnäisistä aihepiireistä. Tykkään ulkoilla, kirjoittaa, "craftata", leipoa, somettaa ja hengailla erityisesti ystävieni kanssa. Musiikki, lankakerä ja kangaspakat käsityötarvikkeineen, nahkatakki, ripsiväri, kahvi, muoti ja läheiset ovat lemppari juttuja!

Yksi ajatus artikkelista “5kg tyynyjä”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s